Zakładam temat ponieważ nie widzę tu takiego i wierzę w kreatywność kolegów
A i komuś jeszcze się może przydać
Nie chce marnować wody więc upatrzyłem Sobie chłodzenie w układzie zamkniętym. Kupiłem beczkę stalową 200L, pompkę do wody 3000L/h (wydajność faktyczna niestety mniejsza przez wysokość 3m do podnoszenia) radiator do wychładzania nagrzewnica samochodowa a przy niej wiatrak. Niestety jedyne miejsce w którym mogę psocić to poddasze słabo izolowane i w upalny dzień jak to testowałem ostatnio wydajność była jedynie do 3 godzin pracy, później woda była za gorąca i zakłócała proces. Próby wrzucania zamrożonych butelek z lodem nic nie dały
, potrzebna była wymiana wody około 60/80L co dwie godziny. W planach mam dołożenie kolejnych radiatorów z nagrzewnic i wydajniejszej pompy z nadzieją na lepszy efekt, ale nie jestem pewien czy to wystarczy. Może ktoś ma lepszy pomysł, a może mam szczęście i ktoś ma taką instalację 
Na innych forach znalazłem tylko taki system do małych aparatur 10/20L tam wystarczy trochę wody, pompka z akwarium i mały radiatorek. Mój pacjent to 100L keg z aabratkiem więc produkuje więcej ciepła. Patrzyłem też na forum strony elektroda, ktoś miał patent przy galwanizacji z elektrolitami i kompresorami po 2/3kw, ale ten pobór prądu jest wielki i koszt części duży. Również na forach komputerowych widziałem jakieś patenty, ale tam kwoty kosmiczne

Dlatego też otwieram taki temat mam nadzieję że wspólnie coś uda się wymyślić.
Zapraszam do dyskusji