Składniki:
- 1,5 kg karpia w całości lub płaty
- 20 dkg pieczarek
- 2 cebule
- olej, pieprz i sól
Sprawionego i oczyszczonego karpia lub płaty na godzinę przed pieczeniem osolić, oprószyć pieprzem i ułożyć na posmarowanym olejem ogniotrwałym półmisku . Umyte pieczarki i cebulę pokroić w plastry, obsypać rybę, pokropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ºC na 30-40 min.
W trakcie pieczenia rybę kilkukrotnie polewać powstałym sosem.
Podawać na ciepło.
Karp pieczony
Re: Karp pieczony
bez ości?
Re: Karp pieczony
Niestety ma ości jak to karp ale do przeżycia
Re: Karp pieczony
W tym roku robiłem tego karpia, albo przynajmniej bardzo podobnego i potwierdzam jest Zajebisty!
Re: Karp pieczony
Tylko te ości
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
Re: Karp pieczony
Też dobre podejście, i im większa ryba tym większe ości, łatwiej wybrać i łatwiej zauwarzyć.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
Re: Karp pieczony
Wystarczy surowy filet ponacinać ostrym nożem co 3-4mm od strony wewnętrznej i ości się roztopią w trakcie smażenia. Sprawdzone wielokrotnie. https://www.youtube.com/watch?v=OJAqmqINhXc
Re: Karp pieczony
cenna uwaga na pewno wypróbuję.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
kuchnie warszawa opinie