Postępowanie przy mało słodkim zacierze.
Postępowanie przy mało słodkim zacierze.
Witam. W związku z zacieraniem pszenicy pojawiło sie pytanie. Czy i jak postąpić gdy zacier wydaje się mało słodki.? Blg raczej nie możlowe do zmierzenia. 13 kg śruty pszenicznej zacierane enzymami. Poprzedni zacier żytni wyraźnie słodszy. Nie pytam dlaczego sie tak stało ale jak temu zaradzić. Dosładzanie nie wchodzi w gre. Czy podnieść temperature do optymalnej temperatury działania enzymu scukszającego czy olać to? Może poprostu tym razem sie nie udało.
Re: Postępowanie przy mało słodkim zacierze.
Fermentuj na drożdżach z amylazą np. takich - http://allegro.pl/drozdze-gorzelnicze-a ... 70128.html
Dodatek alfa-amylazy scukrzy dodatkowo nieprzerobioną skrobię w czasie fermentacji
Dodatek alfa-amylazy scukrzy dodatkowo nieprzerobioną skrobię w czasie fermentacji
kuchnie warszawa opinie