Strona 1 z 1

Aabratek

: 01 lut 2021, 16:33
autor: Młody 34
Witajcie jestem nowy i się uczę mam kolumnę aabratka i czy na takim sprzęcie można wytworzyć dobry bimberek jak narazie dwa gotowania za mną 😁

Re: Aabratek

: 01 lut 2021, 16:38
autor: Siara76
Pewnie że zrobisz ale raczej dwie destylację zalecam, no i pochwal się jaki zbiornik średnica rury,olm....

Re: Aabratek

: 01 lut 2021, 16:43
autor: Młody 34
Rura 60.3 ocieplona keg 50l ocieplony i dwie grzałki po 2000w

Re: Aabratek

: 01 lut 2021, 17:18
autor: radom1987
Może ja coś opiszę.
Keg 50L- 2 grzałki po 2KW
Katalizator 60,3 wypełniony sprężynkami CU
Kolumna 60,3 wypełniona zmywaki, zaślepione odbiór boczny wysokość 118cm
Głowica Aabratek
https://zapodaj.net/c2a0e683007b7.jpg.html

Re: Aabratek

: 01 lut 2021, 17:35
autor: kamilpl82
Jak dla mnie pojęcie "Dobre" i "Bimber" to się gryzą :2smiech
Dobry to jest tylko spirytus, reszta jest pijalnia.

Re: Aabratek

: 01 lut 2021, 18:07
autor: Spawacz
A czysta dębiona i polaris się nie gryzie? :icon_abaras: To takie chyba twoje widzimisie, taki smaczek jak cukierki miętowe z musztardą. :wyśmiewacz: Nie będę się tu rozpisywal nad wyższością /złożonością bimbru w porównaniu do jałowego wyniku rektyfikacji :bezradny: bo ile użytkowników tyle smaczków, a kolega wyraźnie pisze o destylacji :wyśmiewacz:

Re: Aabratek

: 02 lut 2021, 19:12
autor: fullbasse
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
Witajcie jestem nowy i się uczę mam kolumnę aabratka i czy na takim sprzęcie można wytworzyć dobry bimberek jak narazie dwa gotowania za mną 😁
witaj, dobry bimber i w szybkowarze zrobisz :icon_cooking: :hura:

Re: Aabratek

: 02 lut 2021, 21:37
autor: Psotamt
Rozbiję na zdania, bo kolega chyba na bezdechu pisał po tych dwóch gotowaniach :zabawa
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
Witajcie jestem nowy
Witaj na tym zacnym forum.
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
mam kolumnę aabratka
Godne pochwały, bo to porządny sprzęt i wiele można na nim uczynić.
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
czy na takim sprzęcie można wytworzyć dobry bimberek
Tak
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
narazie dwa gotowania za mną 😁
No to rzekłbyś coś o doznaniach po tych dwóch gonitwach, czy boisz się ust umoczyć w tym, co żeś uczynił?
Na przyszłość staraj się dzielić zdania, coby łatwiej było Cię czytać i w razie potrzeby udzielić odpowiedzi.

Re: Aabratek

: 03 lut 2021, 16:20
autor: Młody 34
Psotamt pisze:
02 lut 2021, 21:37
Rozbiję na zdania, bo kolega chyba na bezdechu pisał po tych dwóch gotowaniach :zabawa
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
Witajcie jestem nowy
Witaj na tym zacnym forum.
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
mam kolumnę aabratka
Godne pochwały, bo to porządny sprzęt i wiele można na nim uczynić.
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
czy na takim sprzęcie można wytworzyć dobry bimberek
Tak
Młody 34 pisze:
01 lut 2021, 16:33
narazie dwa gotowania za mną 😁
No to rzekłbyś coś o doznaniach po tych dwóch gonitwach, czy boisz się ust umoczyć w tym, co żeś uczynił?
Na przyszłość staraj się dzielić zdania, coby łatwiej było Cię czytać i w razie potrzeby udzielić odpowiedzi.
Witaj powiem Ci że nawet nie było źle pierwsze tylko trochę piekło w buzi. A z drogiego gotowania wyszło jak dla mnie o niebo lepiej zapach ok smak jakby słodki. Niebawem będę miał możliwość spróbować od kogoś z dłuższym stażem wtedy będę miał jakieś porównanie do mojego trunku