Dla rumowników i zbożowców ...

Awatar użytkownika
doctore
Posty: 517
Rejestracja: 05 mar 2018, 12:20
Lokalizacja: 3 city

Dla rumowników i zbożowców ...

Post autor: doctore » 02 maja 2019, 16:05

Ludziska (Panie i Panowie), ponieważ robicie rumy i wszelkiego rodzaju zbożówki to postanowiłem pomóc wam w sprowadzeniu drożdży dedykowanych jeśli będzie zainteresowanie. Drożdże szwedzkie firmy Gert Strandt i tak, dedykowane do melasy i dedykowane do kukurydzy, pszenicy i innych zbóż.

1. Do melasy "Rum Turbo", opakowanie 62 gramy przeznaczone na 25 litrów
2. Do zbożówek "Prestige WD", opakowanie 23 gramy przeznaczone na zacier 25 litrów

Cena drożdży do rumu wynosi około 10,50 zł. za paczuszkę bez względu na wielkość zamówienia.
Cena drożdży do zbożówek zależna jest od ilości zamówienia i wynosi i wynosi od 7,40 zł. do 12 zł. za paczuszkę lub opakowanie 1 kg do podziału i wtedy cena za 23 gramy wynosi 6,50 zł.
Plus koszty wysyłki w kraju.
Sprowadziłbym je nie dla zysku tylko z chęci pomocy.
Wiem, cena nie jest mała w porównaniu do Black Label ale te cholery tak kosztują :bezradny:

Więcej informacji o drożdżach do melasy:
Melasa zawiera dużą ilość nieulegających fermentacji cukrów, które wytwarzają ogromne ciśnienie osmotyczne podczas fermentacji. Melasa jest najtrudniejszą substancją do fermentacji i często osiąga tylko 7% alkoholu.
Drożdże te osiągają znacznie wyższe, zwykle 11% i zapewniają pełną fermentację.
Skład: AKTYWNE SUSZONE DROŻDŻE, ODŻYWKI DROŻDŻOWE, WITAMINY I MINERAŁY ŚLADOWE


Więcej informacji o drożdżach do whisky:
Drożdże Whisky - Mash do kukurydzy, jęczmienia lub innych zbóż.
Opis produktu - specjalistyczny szczep drożdży destylacyjnych whisky zmieszany z enzymem glukoamylazy do produkcji spirytusu whisky z substratów zbożowych. Zalecane dawkowanie: 1,2 g / L. Zakres temperatur pracy: 20-33°C. Tolerancja alkoholu: do 15%. Zakres działania pH: pH 3,5-6,0. Drożdże Whisky to specjalistyczny aktywny suszony szczep Saccharomyces cerevisiae, który nadaje optymalny profil kongenerowy dla whisky. Odmiana ta szczególnie nadaje się do produkcji whisky zbożowej z pszenicy lub kukurydzy. Dzięki dobrej tolerancji na etanol do 15%, szczep ten wytwarza związki kongenerowe drożdży (produkt uboczny fermentacji), które wzmacniają profil smaku i aromatu whisky, dzięki czemu jest to idealny szczep do produkcji wszelkiego rodzaju wódki. Drożdże Whisky można rozbić bezpośrednio na zalecaną dawkę 1 g (optymalnie 1,2 g) na litr brzeczki. Szybkość skoku można regulować w zależności od procesu (wymagany ABV, okres fermentacji itp.). Alternatywnie, drożdże można ponownie uwodnić w 10-krotnej masie wody uprzednio doprowadzonej do między 34 - 38 ° C i mieszanej przez 5-10 minut przed przeniesieniem do naczynia fermentacyjnego.
Dodaj drożdże bezpośrednio do zacieru, aby uniknąć problemów. Jedna saszetka wystarcza do fermentacji 25 litrów zacieru. Więcej informacji na www.whiskeyyeast.com .
Rum Turbo.jpg
Whisky WD.jpg
Whisky.jpg

Awatar użytkownika
daro462
Posty: 49
Rejestracja: 24 lis 2018, 15:12
Lokalizacja: Wegas

Re: Dla rumowników i zbożowców ...

Post autor: daro462 » 03 maja 2019, 6:49

:okok:

ODPOWIEDZ
kuchnie warszawa opinie