Gotowanie gęstych wsadów na zwykłych grzałkach

pako
Posty: 16
Rejestracja: 30 paź 2018, 20:59

Gotowanie gęstych wsadów na zwykłych grzałkach

Post autor: pako » 27 wrz 2022, 20:55

W ostatnim czasie chorowałem bardzo na keg z płaszczem , ale że obecnie mnie na niego nie stać to zacząłem zastanawiać się jak gotować wsady gęste ( na razie owoce) w zwykłym kegu . Wymyśliłem więc , że odcisnę owoce na prasie. Odciśnięty sok wlałem do kega i grzałem na maxa ( u nie grzałki 6kw) do 75st w kegu , później wyłączyłem grzanie , odczekałem parę min i wrzuciłem odciśnięte owoce do kega ( wrzucałem z boku nie bezpośrednio na grzałki dopiero końcówkę wrzucałem na środek). Grzałki ma w konfiguracji 2,5kw i 1.5kw+ 2kw grzałkę 2,5 kw mam na osobnej wtyczce a na drugim kablu grzałka jest 3.5 kw,
Pierwszą grzałkę 2.5 kw grzałem mocą niecałe 600 wat
drugą grzałkę 3.5 kw grzałem mocą 1300 wat

proszę zobaczyć jak wyszło:) do dopracowania jest jeszcze max moc jaką można podgrzewać to gęste. Następne będą zboża:)!!! tutaj zdaję sobie sprawę , że z mocą grzania gęstego nie poszrżuję za bardzo.

Zachęcam do testów u siebie :)
Załączniki
grzałka po opłukaniu wodą.jpg
grzałka w połowie odkryta.jpg
grzałka przykryta.jpg

ODPOWIEDZ
kuchnie warszawa opinie